Carane ngetung rasio layar, apa tegese rasio layar?

Nalika mriksa spek telpon, sampeyan bakal weruh sing diarani "rasio layar" utawa "rasio layar kanggo awak". Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa tegese lan carane ngetung. Telpon dadi luwih gedhe saben dina, kanthi layar sing luwih gedhe lan sudhut menyang pojok kanthi spek sing luwih dhuwur.

Apa rasio layar?

 

Hubungan proporsional antarane jembar lan dhuwur piranti tampilan dikenal minangka rasio aspek. Iki ditulis minangka rong angka sing dipisahake karo titik titik (x:y), kanthi x nuduhake jembar lan y nuduhake dhuwur (saka Wikipedia).

Rasio layar gumantung saka pabrikan. Produsen milih tampilan (utawa nggawe dhewe) lan uga milih suwene / amba layar bakal, lan supaya ora bisa diganti sawise telpon dibangun lan ing tangan pangguna. Sawetara telpon duwe rasio aneh kayata 4: 3, contone telpon sing bisa dilipat, nanging mesthine duwe layar meh persegi supaya bisa digunakake ing contone. Telpon liyane sing biasane telpon normal duwe rasio layar kayata 16:9, 18:9, 19.5:9, lan liya-liyane.

Nalika sampeyan bisa ndeleng ing gambar ndhuwur, ukuran telpon lan rasio layar telpon ora disambungake kanggo saben liyane ing syarat-syarat ukuran, lan iku gumantung ing Produsèn kanggo milih rasio layar sembarang padha arep. Ora angel ngetung, amarga rasio layar uga ngganti resolusi layar. Kita bisa ngetung liwat tumindak prasaja.

Carane ngetung rasio layar

Sawise sampeyan sinau amba lan dhuwur telpon ing piksel, iku cukup gampang kanggo ngetung. Sampeyan mung kudu nindakake iki, dhuwur telpon / jembaré telpon * 9. Contone, kita duwe layar 1080 x 2340. Kanggo ngetung iki, kita nindakake 2340/1080 * 9 sing menehi 19.5. Lan kita nambah 9 nganti pungkasan, sing ngasilake 19.5: 9, yaiku rasio layar telpon.

Conto liyane yaiku layar 720 x 1280, sing bisa dietung kanthi ngetutake prosedur sing padha. 1280/720*9, asil 16, nambah 9 ing mburi, lan kita njaluk 16:9 rasio layar. Kaya sing sampeyan ngerteni, ora angel ngitung.

Rasio aspek umum

Amarga saben rasio aspek nduweni tujuan sing beda, ana akeh rasio aspek sing digunakake saiki. Ing ngisor iki sawetara sing paling umum.

  • 1: 1: Iki kothak, lan nalika ana akeh alasan kanggo duwe gambar kothak, iku kerep digunakake ing foto media sosial.
  • 3: 2: Iki minangka ukuran sensor standar kanggo fotografi foto lan video ing kamera lan telpon.
  • 4: 3: Nganti tekane televisi definisi dhuwur, iki minangka rasio aspek sing digunakake dening televisi siaran. Umume kasus, telpon lempitan isih nggunakake rasio aspek iki minangka rasio layar.
  • 16: 9: Iki wis dadi rasio aspek standar kanggo tampilan komputer lan bioskop, sanajan ana akeh pangecualian kanggo aturan kasebut. Umume telpon saka 2010-2018 nggunakake iki minangka rasio layar.

Kesimpulane, ora angel ngerti rasio layar sampeyan, lan uga resolusi lan liya-liyane kayata rasio layar kanggo awak lan liya-liyane. Ngitung iku cukup gampang uga, sampeyan mung kudu ngerti resolusi layar.

Artikel web