3 смартфони ќе добијат специјална верзија на MIUI 15

Корисниците со нетрпение очекуваат нови ажурирања. Сепак, производителите понекогаш се принудени да објават дека одредени уреди нема да го поддржуваат најновото Верзии на Android. Во оваа статија, ќе ја споделиме разочарувачката вест дека моќните уреди како Xiaomi 12X, Xiaomi 10S и POCO F3 нема да добијат Андроид 14 ажурирање. Xiaomi стана значаен играч на пазарот на паметни телефони во последниве години. Смартфоните на Xiaomi опремени со моќниот процесор Qualcomm Snapdragon 870 ги исполнуваат очекувањата во однос на перформансите и корисничкото искуство.

Сепак, најавите дека овие уреди не ја добиваат надградбата на Android 14 разочараа некои корисници. Оперативниот систем Андроид постојано се развива и се подобрува со нови функции. Андроид 14 со нетрпение го очекуваа технолошките ентузијасти.

За жал, потврдено е дека уредите како Xiaomi 12X, Xiaomi 10S и POCO F3 нема да го добијат ова ажурирање. Наместо тоа, овие уреди ќе се ажурираат на MIUI 13 базиран на Android 15. Иако нема официјално соопштение за MIUI 15, MIUI-V23.9.15 гради ни даде јасна индикација. Овие изданија сугерираат дека ажурирањето на MIUI 13 базирано на Android 15 моментално е во фаза на тестирање. Постојат знаци дека Xiaomi работи на подобрување на корисничкото искуство и додавање нови функции со ова ажурирање.

И изненадувачки, оваа вест ги подели корисниците на Xiaomi. Од една страна, има корисници кои се отворени за нови функции и подобрувања, додека од друга страна, некои се загрижени дека ќе ги пропуштат потенцијалните иновации што би можел да ги донесе Android 14. Понатаму, сè уште постои неизвесност дали другите уреди како Redmi K40S (POCO F4) ќе го добијат ажурирањето на Android 14. Ќе треба да почекаме да видиме какви изненадувања можат да понудат овие уреди со идните ажурирања.

Корисниците на Xiaomi 12X, Xiaomi 10S и POCO F3 може да бидат разочарани додека го чекаат ажурирањето на Android 14. Имајќи предвид дека Xiaomi се фокусира на подобрување на корисничкото искуство со ажурирањето MIUI 13 базирано на Android 15, тие можат да останат со надеж за иднината. MIUI 15 Ажурирањето за овие уреди се очекува да започне од Q2 2024, па вреди да се чека трпеливо.

поврзани написи