Колачиња

Политика за колачиња на xiaomiui.net

Овој документ ги информира корисниците за технологиите што му помагаат на xiaomiui.net да ги постигне целите опишани подолу. Ваквите технологии му овозможуваат на Сопственикот да пристапува и да складира информации (на пример со користење на колаче) или да користи ресурси (на пример со извршување скрипта) на уредот на корисникот додека тие комуницираат со xiaomiui.net.

За едноставност, сите такви технологии се дефинирани како „Трекери“ во овој документ – освен ако не постои причина да се разликува.
На пример, додека колачињата може да се користат и на веб и на мобилни прелистувачи, би било неточно да се зборува за колачиња во контекст на мобилни апликации бидејќи тие се Тракер базиран на прелистувач. Поради оваа причина, во овој документ, терминот „Колачиња“ се користи само таму каде што е конкретно наменет да го означи тој конкретен тип на Тракер.

Некои од целите за кои се користат Trackers може да бараат и согласност од Корисникот. Секогаш кога ќе се даде согласност, таа може слободно да се повлече во секое време следејќи ги упатствата дадени во овој документ.

Xiaomiui.net користи Тракери управувани директно од Сопственикот (т.н. Тракери од „прва страна“) и Тракери кои овозможуваат услуги обезбедени од трета страна (т.н. Тракери од „трета страна“). Освен ако не е поинаку наведено во овој документ, провајдерите од трети страни може да пристапат до Тракерите со кои управуваат нив.
Периодите на важност и истекување на колачињата и другите слични Тракери може да се разликуваат во зависност од животниот век поставен од Сопственикот или релевантниот добавувач. Некои од нив истекуваат по завршувањето на сесијата за прелистување на Корисникот.
Покрај она што е наведено во описите во секоја од категориите подолу, корисниците може да најдат попрецизни и ажурирани информации во врска со спецификациите за животниот век, како и сите други релевантни информации - како што е присуството на други Тракери - во поврзаните политики за приватност на соодветните трети лица или преку контактирање на Сопственикот.

Активности строго неопходни за функционирање на xiaomiui.net и испорака на Услугата

Xiaomiui.net користи таканаречени „технички“ колачиња и други слични Trackers за извршување на активности кои се строго неопходни за функционирање или испорака на Услугата.

Тракери од прва страна

 • Дополнителни информации за личните податоци

  localStorage (xiaomiui.net)

  localStorage дозволува xiaomiui.net да складира и пристапува до податоците директно во прелистувачот на корисникот без датум на истекување.

  Обработени лични податоци: Тракери.

Други активности кои вклучуваат употреба на Trackers

Доживејте подобрување

Xiaomiui.net користи Trackers за да обезбеди персонализирано корисничко искуство преку подобрување на квалитетот на опциите за управување со преференци и со овозможување интеракција со надворешни мрежи и платформи.

 • Коментирање содржина

  Услугите за коментирање содржина им овозможуваат на корисниците да даваат и објавуваат свои коментари за содржината на xiaomiui.net.
  Во зависност од поставките избрани од сопственикот, корисниците исто така можат да остават анонимни коментари. Доколку има адреса за е-пошта меѓу Личните податоци обезбедени од Корисникот, таа може да се користи за испраќање известувања за коментари за истата содржина. Корисниците се одговорни за содржината на своите коментари.
  Доколку е инсталирана услуга за коментирање содржина обезбедена од трети страни, таа сепак може да собира податоци за веб сообраќајот за страниците каде што е инсталирана услугата за коментари, дури и кога корисниците не ја користат услугата за коментирање содржина.

  Вести на други јазици

  Disqus е решение за хостирана табла за дискусија обезбедено од Disqus што му овозможува на xiaomiui.net да додаде функција за коментирање на која било содржина.

  Обработени лични податоци: податоци доставени додека се користи услугата, Тракери и податоци за користење.

  Место на обработка: Соединетите држави - Приватност

 • Прикажување содржина од надворешни платформи

  Овој тип на услуга ви овозможува да гледате содржини хостирани на надворешни платформи директно од страниците на xiaomiui.net и да комуницирате со нив.
  Овој тип на услуга сè уште може да собира податоци за веб сообраќајот за страниците каде што е инсталирана услугата, дури и кога корисниците не ја користат.

  Виџет за видео на YouTube (Google Ireland Limited)

  YouTube е услуга за визуелизација на видео содржини обезбедена од Google Ireland Limited која му овозможува на xiaomiui.net да инкорпорира содржина од овој вид на своите страници.

  Обработени лични податоци: Тракери и податоци за користење.

  Место на обработка: Ирска – Приватност.

  Времетраење на складирање:

  • ПРЕФ: 8 месеци
  • VISITOR_INFO1_LIVE: 8 месеци
  • МСЦ: времетраење на сесијата
 • Интеракција со надворешни социјални мрежи и платформи

  Овој тип на услуга овозможува интеракција со социјалните мрежи или други надворешни платформи директно од страниците на xiaomiui.net.
  Интеракцијата и информациите добиени преку xiaomiui.net секогаш се предмет на поставките за приватност на Корисникот за секоја социјална мрежа.
  Овој тип на услуга сепак може да собира податоци за сообраќајот за страниците каде што е инсталирана услугата, дури и кога корисниците не ја користат.
  Се препорачува да се одјавите од соодветните услуги за да се уверите дека обработените податоци на xiaomiui.net не се поврзани назад со профилот на корисникот.

  Копче за твит на Твитер и социјални додатоци (Твитер, Inc.)

  Копчето Twitter Tweet и социјалните графички контроли се услуги кои овозможуваат интеракција со социјалната мрежа Twitter обезбедена од Twitter, Inc.

  Обработени лични податоци: Тракери и податоци за користење.

  Место на обработка: Соединетите држави - Приватност.

  Времетраење на складирање:

  • personalization_id: 2 години

Мерење

Xiaomiui.net користи Trackers за да го мери сообраќајот и да го анализира однесувањето на корисниците со цел да ја подобри услугата.

 • анализатор

  Услугите содржани во овој дел му овозможуваат на Сопственикот да следи и анализира веб сообраќај и може да се користат за да се следи однесувањето на Корисникот.

  Google Analytics (Google Ireland Limited)

  Google Analytics е услуга за веб анализа обезбедена од Google Ireland Limited („Гугл“). Google ги користи собраните податоци за следење и испитување на употребата на xiaomiui.net, за да подготви извештаи за своите активности и да ги сподели со други услуги на Google.
  Google може да ги користи собраните податоци за контекстуализирање и персонализирање на рекламите на сопствената рекламна мрежа.

  Обработени лични податоци: Тракери и податоци за користење.

  Место на обработка: Ирска – Приватност

  Времетраење на складирање:

  • AMP_TOKEN: 1 час
  • __утма: 2 години
  • __utmb: 30 минути
  • __utmc: времетраење на сесијата
  • __utmt: 10 минути
  • __utmv: 2 години
  • __utmz: 7 месеци
  • _ga: 2 години
  • _gac*: 3 месеци
  • _gat: 1 минута
  • _gid: 1 ден

Таргетирање и рекламирање

Xiaomiui.net користи Trackers за да испорача персонализирана маркетинг содржина заснована на однесувањето на корисникот и да работи, опслужува и следи реклами.

 • Рекламирање

  Овој тип на услуга овозможува кориснички податоци да се користат за рекламна комуникација. Овие комуникации се прикажуваат во форма на банери и други реклами на xiaomiui.net, можеби врз основа на интересите на корисниците.
  Ова не значи дека сите лични податоци се користат за оваа намена. Информациите и условите за употреба се прикажани подолу.
  Некои од услугите наведени подолу може да користат Trackers за да ги идентификуваат Корисниците или може да користат техника за ретаргетирање на однесувањето, т.е. прикажување реклами приспособени на интересите и однесувањето на корисникот, вклучително и оние откриени надвор од xiaomiui.net. За повеќе информации, ве молиме проверете ги политиките за приватност на соодветните услуги.
  Услугите од овој вид обично нудат можност да се откажете од таквото следење. Дополнително на која било одлика за откажување понудена од која било од услугите подолу, корисниците може да дознаат повеќе за тоа како генерално да се откажат од рекламирањето засновано на интерес во посебниот дел „Како да се откажете од рекламирањето засновано на интерес“ во овој документ.

  Google AdSense (Google Ireland Limited)

  Google AdSense е рекламна услуга обезбедена од Google Ireland Limited. Оваа услуга го користи колачето „DoubleClick“, кое ја следи употребата на xiaomiui.net и однесувањето на корисниците во врска со рекламите, производите и понудените услуги.
  Корисниците може да одлучат да ги оневозможат сите колачиња на DoubleClick со одење на: Поставки за реклами на Google.

  За да ја разберете употребата на податоците од страна на Google, консултирајте се Политика за партнери на Google.

  Обработени лични податоци: Тракери и податоци за користење.

  Место на обработка: Ирска – Приватност

  Времетраење на чување: до 2 години

Како да управувате со преференциите и да обезбедите или повлечете согласност

Постојат различни начини за управување со преференциите поврзани со Tracker и за обезбедување и повлекување согласност, онаму каде што е релевантно:

Корисниците можат да управуваат со преференциите поврзани со Trackers директно од поставките на нивните сопствени уреди, на пример, со спречување на употреба или складирање на Trackers.

Дополнително, секогаш кога употребата на Trackers се заснова на согласност, Корисниците можат да ја дадат или да ја повлечат таквата согласност со поставување на нивните преференци во известувањето за колачиња или со соодветно ажурирање на таквите поставки преку соодветниот додаток за претпочитани согласности, доколку е достапен.

Исто така, можно е, преку соодветните функции на прелистувачот или уредот, да се избришат претходно зачуваните Тракери, вклучувајќи ги и оние што се користат за запомнување на првичната согласност на Корисникот.

Другите тракери во локалната меморија на прелистувачот може да се исчистат со бришење на историјата на прелистување.

Во однос на кои било Тракери од трета страна, корисниците можат да управуваат со нивните преференци и да ја повлечат својата согласност преку поврзаната врска за откажување (каде што е обезбедена), со користење на средствата наведени во политиката за приватност на третата страна или со контактирање на третата страна.

Лоцирање на поставките за тракерот

Корисниците можат, на пример, да најдат информации за тоа како да управуваат со колачиња во најчесто користените прелистувачи на следните адреси:

Корисниците исто така може да управуваат со одредени категории на Тракери што се користат на мобилни апликации со отфрлање преку релевантните поставки на уредот, како што се поставките за рекламирање на уредот за мобилни уреди или општо поставките за следење (Корисниците може да ги отворат поставките на уредот и да ја бараат соодветната поставка).

Како да се откажете од рекламирањето засновано на интерес

Без оглед на горенаведеното, корисниците може да ги следат упатствата дадени од ВашитеОнлајн Избори (ЕУ), на Иницијатива за мрежно рекламирање (САД) и Алијанса за дигитално рекламирање (САД), DAAC (Канада), ДДАИ (Јапонија) или други слични услуги. Ваквите иницијативи им овозможуваат на Корисниците да ги изберат нивните преференции за следење за повеќето алатки за рекламирање. Така, Сопственикот им препорачува на корисниците да ги користат овие ресурси како додаток на информациите дадени во овој документ.

Алијансата за дигитално рекламирање нуди апликација наречена AppChoices што им помага на корисниците да го контролираат рекламирањето засновано на интерес на мобилните апликации.

Сопственик и податоци контролор

Муалимкој Мах. Дениз Кад. Muallimköy TGB 1.Etap 1.1.C1 Blok No: 143 /8 İç Kapı No: Z01 Gebze / Kocaeli (IT VALLEY во Турција)

Контакт со е-пошта на сопственикот: info@xiaomiui.net

Со оглед на тоа што употребата на Тракери од трети страни преку xiaomiui.net не може целосно да се контролира од страна на Сопственикот, сите конкретни референци за Тракери од трети страни треба да се сметаат за индикативни. Со цел да се добијат целосни информации, љубезно се бара од корисниците да ги консултираат политиките за приватност на соодветните услуги на трети лица наведени во овој документ.

Со оглед на објективната сложеност околу технологиите за следење, корисниците се охрабруваат да контактираат со Сопственикот доколку сакаат да добијат дополнителни информации за употребата на таквите технологии од xiaomiui.net.

Дефиниции и правни референци

Лични податоци (или податоци)

Секоја информација што директно, индиректно или во врска со други информации - вклучително и личен матичен број - овозможува идентификација или идентификација на физичко лице.

Податоци за користење

Информациите што се собираат автоматски преку xiaomiui.net (или услуги од трети лица вработени во xiaomiui.net), кои можат да вклучуваат: IP адреси или имиња на домени на компјутерите што ги користат корисниците кои користат xiaomiui.net, адресите на URI (Униформен идентификатор на ресурси ), времето на барањето, методот што се користи за поднесување на барањето до серверот, големината на датотеката добиена како одговор, нумеричкиот код што го означува статусот на одговорот на серверот (успешен исход, грешка, итн.), земјата од потеклото, карактеристиките на прелистувачот и оперативниот систем што ги користи Корисникот, различните временски детали по посета (на пр., времето поминато на секоја страница во апликацијата) и деталите за патеката што се следи во апликацијата со посебен осврт на редоследот на посетените страници и други параметри за оперативниот систем на уредот и/или ИТ околината на корисникот.

Корисникот

Поединецот кој користи xiaomiui.net кој, освен ако не е поинаку назначен, се совпаѓа со субјектот на податоците.

Предмет на податоци

Физичко лице на кое се однесуваат личните податоци.

Обработувач на податоци (или надзорник на податоци)

Физичко или правно лице, јавен орган, агенција или друго тело кое обработува лични податоци во име на контролорот, како што е опишано во оваа политика на приватност.

Контролер на податоци (или сопственик)

Физичко или правно лице, јавна власт, агенција или друго тело кое, самостојно или заедно со други, ги одредува целите и начините на обработка на личните податоци, вклучувајќи ги и безбедносните мерки во врска со работењето и користењето на xiaomiui.net. Контролорот на податоци, освен ако не е поинаку наведено, е сопственик на xiaomiui.net.

xiaomiui.net (или оваа апликација)

Средството со кое се собираат и обработуваат личните податоци на корисникот.

Сервис

Услугата обезбедена од xiaomiui.net како што е опишано во релативните услови (ако е достапна) и на оваа страница/апликација.

Европската унија (или ЕУ)

Освен ако не е поинаку определено, сите упатувања упатени на овој документ до Европската унија ги вклучуваат сите тековни земји-членки на Европската унија и Европската економска област.

Куки

Колачињата се Тракери кои се состојат од мали групи на податоци складирани во прелистувачот на корисникот.

Тракерот

Следачот означува која било технологија - на пр. колачиња, единствени идентификатори, веб-светилници, вградени скрипти, е-ознаки и отпечатоци од прсти - што овозможува следење на корисниците, на пример со пристап или складирање на информации на уредот на корисникот.


Правни информации

Оваа изјава за приватност е подготвена врз основа на одредби од повеќе закони, вклучително и чл. 13/14 од Регулативата (ЕУ) 2016/679 (Општа регулатива за заштита на податоците).

Оваа политика за приватност се однесува исклучиво на xiaomiui.net, доколку не е поинаку наведено во овој документ.

Последно ажурирање: 24 мај 2022 година