Сè што знаеме за Google Pixel 7

По воведувањето на Pixel 6, карактеристиките на Pixel 6a и Pixel 7 почнаа да стануваат јасни. Познато е дека Google, кој има место на пазарот на паметни телефони со пиксели уреди, работи на серијата Pixel 7. Иако нема многу информации за моделот Pixel 7, откриени се неколку карактеристики. По објавувањето на Android 13 Developer Preview, почнаа да се појавуваат гласини за новиот паметен телефон на Google. Според протечените информации, откриен е процесорот од серијата Pixel 7 и модемскиот чип што се користи во овој процесор.

Познати карактеристики на серијата Google Pixel 7

Минатата година Google претстави свој процесор Google Tensor и го користеше овој процесор во серијата Pixel 6. Во новата серија Pixel 7 ќе се користи тензорот од втората генерација, кој е обновена верзија на Tensor процесорот. Друга информација за серијата Pixel 7 е чипсетот на модемот што ќе се користи. Според протекувањето, чипот за модем што ќе се користи во серијата Pixel 7 ќе биде Exynos Modem 5300 развиен од Samsung. Се смета дека модемот Samsung со број на модел „G5300B“ има Exynos Modem 5300, чии детали не се откриени, од втората генерација на Tensor чипот на Google, со оглед на бројот на моделот.

На страната на екранот, се очекува Google Pixel 7 да има екран од 6.4 инчи, додека Google Pixel 7 Prois да има екран од 6.7 инчи. Што се однесува до стапката на освежување, додека Pixel 7 pro се очекува да поддржува 120Hz стапка на освежување, нема информации за стапката на освежување на Pixel 7. Покрај тоа, кодните имиња на телефоните се очекува да бидат следни; Гугл Пиксел 7 гепард, кодното име на Pixel 7 Pro е Пантер.

Нема информации за дизајнерскиот дел, но се смета дека има сличен дизајн со серијата Pixel 6. Освен овие, нема повеќе информации за серијата Pixel 7. Повеќе функции ќе бидат откриени во иднина.

поврзани написи