Идни иновации кои можеме да ги видиме во телефоните во следните години

Идни иновации кои можеме да ги видиме во телефоните во следните години не се карактеристиките што не сме ги виделе досега. Пред само 10 години, мобилните телефони беа опремени со камера од 5 мегапиксели, 3G интернет и ниска резолуција на екранот. Тогаш ни го разнесе умот, но сега сите тие се сметаат за антички реликвии во споредба со она што го имаме денес. Колку ќе бидат прекрасни нашите телефони за 10 години? Денес, во нашата статија ќе ја покриеме темата „Идни иновации што можеме да ги видиме во телефоните во следните години“.

Идни иновации што можеме да ги видиме во телефоните во следните години

Во 2022 година, телефоните се тенки и имаат големи екрани, но штом ќе ги погледнете, внатрешните сензори за движење со скриена двојна камера од 48 мегапиксели го фаќаат правецот на вашите очи и го вклучуваат телефонот. Исто така е целосно транспарентен; ја гледате вашата рака јасно низ телото на телефонот. Ги прикажува потребните икони и виџети како време, време, текстови и повици.

Телефоните со флексибилен екран и батерија беа претставени уште во 2018 година. Обидите на програмерите да го направат екранот поголем ќе доведат до тоа тој да зафаќа 100% од просторот на телефонот во иднина. Можете да гледате филмови и видеа од овој пренослив ТВ екран каде било.

Нараквица-Телефон

Тие велат дека во иднина ќе има гаџет за нараквица-телефон и тоа не е единствениот кул гаџет што може да се појави во следните 10 години. Развојот на мали еластични паметни нараквици веќе започна. Вие само го носите на вашиот зглоб, а нараквицата создава холограм на интерфејсот на вашиот телефон.

Можете да манипулирате со овој интерфејс со вашите прсти, да испраќате пораки, да остварувате повици и да гледате видеа. Тоа е како екран на телефонот на вашата подлактица. Има само два проблеми што би можеле да ве спречат да имате толку кул холограмска нараквица за телефон: мала флексибилна батерија што може да држи доволно долго полнење и висококвалитетен холограм што може да ги чита вашите команди.

Телефон за нараквица

Батерија

Ќе го полните телефонот поефикасно. Ставете го телефонот на безжичен полнач; за разлика од полначите од 2022 година, овој многу побрзо ќе го оправи вашиот уред. Оваа батерија лесно може да се полни 2 дена.

Овие телефони не се без полнење! Телефони со најдобар век на траење на батеријата

мрежа

Можете да го отворите телефонот со движење на раката, ќе има и 8K видео холограм, а овие телефони не се мачат да вчитаат толку висококвалитетни видеа за неколку секунди. Не затоа што Wi-Fi сега е достапен насекаде во светот, туку затоа што имате нов тип на мобилни податоци.

Мобилните податоци се подобруваат на секои 8-10 години. Значи, 6G треба да се очекува во 2030 година, а брзината на пренос на податоци ќе се зголеми на 1 терабит/секунда. Тоа би било како да преземете 250 филмови во една секунда, а гледањето на вашите омилени емисии ќе биде како да гледате низ прозорецот. Дали вашиот телефон може да содржи толку многу податоци? Да тие можат. Благодарение на функцијата за складирање облак. За 10 години ќе биде повеќе со речиси неограничена меморија.

AI технологија

Во следните неколку години, технологијата за вештачка интелигенција ќе најде решение дури и кога ќе имате проблем со автомобилот. Денес, постојат уреди кои користат AI технологија како Звучник Xiaomi Xiaoai. Алатките ќе бидат во вашата рака или околу вашиот зглоб. Ќе влезете во апликацијата со зголемена реалност и ќе ја насочите камерата кон внатрешноста на автомобилот. Апликацијата ќе изврши дијагностика и ќе ви го покаже скршениот дел на машината преку екранот. Исто така, покажува како да се поправи.

Во 2022 година, апликациите за проширена реалност ќе ни помогнат да избереме облека, мебел и дизајн. Можете да добиете добри совети и препораки за поправка и уредување на стан само со помош на вашиот телефон. Во иднина, оваа функција постојано ќе се развива. Можете да го користите вашиот телефон во сите области. Почнувајќи со поправка на автомобил или некој електричен кујнски апарат.

Заклучок

Ќе има проѕирни екрани, неограничен интернет и неограничена батерија. Ова се идните иновации кои можеме да ги видиме кај телефоните во следните години. Што мислите за овие карактеристики? Како гаџетите ќе се развиваат понатаму? Најверојатно, човештвото целосно ќе се оддалечи од телефоните.

поврзани написи