Honor 90, Magic V2 ќе добие MagicOS 8.0 овој месец

Хонор потврди дека објавувањето на Magic OS 8.0 ажурирање на уредите Honor 90 и Honor Magic V2.

MagicOS 8.0 сега се издава на глобално ниво, а двата модели се најновите Honor паметни телефони што го добиваат. Овој потег веќе беше потврден од самиот бренд заедно со најава од другите негови дела поврзани со вештачката интелигенција, истакнувајќи дека ажурирањето „ќе им овозможи на повеќе корисници да ја искусат трансформативната моќ на ВИ“. Освен двата телефони, MagicOS 8.0 исто така ќе биде претходно инсталиран во претстојната серија Honor 200, која треба да биде претставена во Кина и Париз на 27 мај и 12 јуни, соодветно.

Ажурирањето е големо со 3 GB и истакнува седум делови, кои се однесуваат на најголемите промени и дополнувања што доаѓаат во системот. Според Honor, ажурирањето генерално носи систем кој е „помазен, побезбеден, полесен за користење и (и) повеќе заштедува енергија. Во согласност со ова, MagicOS 8.0 прави некои подобрувања на системот, особено во анимациите, функциите на иконите на почетниот екран, големини на папки, редење картички, нови функции на копчињата и други нови безбедносни карактеристики.

Различни значајни карактеристики ќе бидат воведени во MagicOS 8.0, вклучувајќи ја и Magic Capsule, која беше еден од најголемите делови на дебито на Magic 6 Pro. Функцијата работи како Dynamic Island на iPhone, нудејќи брз преглед на известувањата и дејствата. Има и Magic Portal, кој го анализира однесувањето на корисниците за да ги насочи сопствениците на уреди до следната соодветна апликација каде што сакаат да споделуваат избрани текстови и слики.

Во одделот за енергија, MagicOS 8.0 ја носи „Ултра заштеда на енергија“, давајќи им на корисниците поекстремна опција за заштеда на енергијата на нивниот уред. Безбедносниот дел исто така е подобрен, при што MagicOS 8.0 сега им овозможува на корисниците да заматуваат слики и да сокријат видеа, фотографии, па дури и апликации.

поврзани написи