Како да го изговорите името Xiaomi?

Многу луѓе не знаат како да изговараат Xiaomi. Со оваа статија ќе ви ја покажеме вистинската работа!

Повеќето луѓе не знаат како да го изговорат Xiaomi. Имаат потешкотии бидејќи тоа е кинеско име. Но, тоа е прилично едноставно да се изговара. Само треба да ги знаете триковите.

Лого на Xiaomi

Како правилно да се изговара Xiaomi

Името се состои од два различни збора, „Xiao“ и „Mi“. Се состои од кинески зборови „xiao“ што значи „мал“ и „mi“ што значи „ориз“. Затоа, кога го изговараме Xiaomi, треба да нагласиме два збора за да ги читаме јасно.

Како се изговара xiaomi

Накратко, можеме да го прочитаме името како „shau-mee“ или „shao-mi“. И двете се вистинити. Лесно можеме да ја прочитаме буквата „X“ како „sh“ и „iao“ како „hau“ или „hao“ на англиски јазик.

На пример, Името може да се изговори „S-hau-mee“ или „S-hao-mi“ наместо „X-iao-mi“.

Сега знаете како да читате и изговарате Xiaomi. Не заборавајте да ги научите луѓето околу вас кои не знаат да изговараат!

 

поврзани написи