Протече слика од Xiaomi 12S Ultra: Еве го новиот дизајн

Уште 1 ден до објавувањето на новата серија Xiaomi 12S. Предводник на Xiaomi за 2022 година, Xiaomi 12S Ultra , протече!

12S ultra има огромна главна камера со големина од 1 инчи. Тоа е најголемиот сензор за камера што некогаш бил користен во телефон на Xiaomi. Xiaomi 12S Ultra ќе доаѓа со црно-бели варијанти, но добивме слика само за црната варијанта.

Слика на протечена Xiaomi 12S Ultra

Таа има Leica логото во горниот лев агол. Како што се гледа на сликата, Xiaomi 12S Ultra ќе има 3 камери. За разлика од постарите“Ултра” модели (Mi 10 Ultra и Mi 11 Ultra) Новиот предводник на Xiaomi нуди кружна низа на камери што е слично на некои Redmi телефони. Широк аголната камера е лево страна на низата на камерата и телефото камерата е на дното.

Mi 10 Ultra има 2 телефото камери, едната 2x и другата 5x, што овозможува снимање портретни фотографии и далечни растојанија со телефото камерите. За жал, Xiaomi 12S Ultra нуди само една телефото камера што може да направи 5x зум со фокусна должина од 120 mm.

Спецификации на 12S Ultra камера

  • Главна камера IMX 989 50 MP од 1 инчи
  • Камера со ултра широк агол IMX 586 48 MP 1/2 инчи
  • Телефото камера IMX 586 48 MP 1/2 инчи

Тоа се оние со кои очекуваме да дојде. Неодамна споделивме дека 12S Ultra ќе има сензор од 1 инчи. Прочитајте ја поврзаната статија овде. Значи, што мислите за новиот 12S Ultra? Споделете што мислите во коментар..

поврзани написи