Карактеристики на MIUI 13: Нова анимација за стартер

Xiaomi продолжува да прави нови функции MIUI 13. Со MIUI Launcher Alpha, тој продолжува да ги затвора недостатоците на системот. Ајде да ја погледнеме новата анимација што доаѓа со верзијата v4.26.0.4048.

Xiaomi донесе надградба на апликацијата Launcher, која ќе ни ја претстави со MIUI 13. Новото ажурирање вклучува 8 нови функции и пристигна нова анимација. Ајде да погледнеме.

Нов елог за ажурирање на стартерот на MIUI 13

 • Поправено е дека гестовите се неважечки при брзо лизгање
 • Поправен е падот при префрлање помеѓу класичен режим и лизгање нагоре
 • Во фиоката, притиснете ја кратенката за да ја внесете неодамнешната задача и да исчезнете.
 • При префрлување теми, сликичките од кратенките во папката не се ажурираат;
 • Поправен е проблемот со падот на класификацијата на иконите Xiaoai
 • Додадена е анимација за вчитување на работната површина
 • Прилагодено на природните виџети на Android S, кликнете на лентата за текст за да се појави детален интерес за пораката
 • Поправена грешка на поделен екран, враќање на работната површина од апликацијата, иконата е заглавена на работната површина и не исчезнува;
 •  Поправена е недоследноста помеѓу неодамнешниот екран за заклучување на картичката со задачи и вистинската состојба на заклучување
 • Неодамнешни задачи, оптимизација на перформансите со гестови на цел екран;
 • Други поправки на падови.

Нова анимација на стартер MIUI 13

Новата анимација се појавува кога фрлачот не ги вчита вашите икони. Додека се прикажува оваа анимација, вашите икони почнуваат да доаѓаат на главниот екран и прикажуваат анимација наместо да чекаат на екранот во мирување.

Преземете го стартерот MIUI 13

поврзани написи