Започнува внатрешното тестирање на POCO F2 Pro (Redmi K30 Pro) Android 12

Можеби Xiaomi сè уште не е завршена со стабилните ажурирања на MIUI 12.5 и Android 11, но веќе започна со внатрешно тестирање на Android 12 во Кина. Иако е дискутабилно дали тестирањето ја вклучува и следната голема надградба на Android на Xiaomi - MIUI 13 - имаме многу информации при рака што укажуваат дека развојот за верзијата MIUI навистина е во тек.

За почеток, Управувачот со датотеки MIUI неодамна додаде a големо ажурирање што го редизајнираше најголемиот дел од неговиот интерфејс и донесе неколку шарени нови икони. Ова ажурирање беше промовирано од многумина како подготовка за MIUI 13. Пред ова, најдовме и ресетирање во бројот на верзијата на MIUI бета ROM-от за Xiaomi Mi 11 Lite 5G (реноар). Таквите ресетирање обично укажуваат на распоредување на голема надградба.

Значи, како заклучок, не е небезбедно да се претпостави дека внатрешните тестови на Android 12 вклучуваат и MIUI 13. Но, повторно, тешко е да се знае со сигурност без никаква официјална потврда.

Како и да е, враќајќи се на внатрешното тестирање на Android 12, Xiaomi веќе го спроведува за неколку од нивните врвни понуди, вклучувајќи ги Xiaomi Mi 11 Ultra и Redmi K40 (Poco F3) во Кина. Оваа листа е очигледно растечка на која со текот на времето ќе се додаваат нови уреди што ги исполнуваат условите за Android 12.

Последниот што сега се приклучи на списокот е Xiaomi Redmi K30 Pro, кој сите глобални корисници го знаат по името Poco F2 Pro. Уредот е јасно предводник на ниво со своите исклучително премиум спецификации, чија ѕвезда е Snapdragon 865 5G процесорот. Така, беше само неизбежно наскоро да се вклучи во процесот на тестирање на Android 12.

Со вклучувањето на Poco F2 Pro, вкупниот број уреди кои моментално тестираат Android 12 сега се искачува на осум. Целосната листа е дадена подолу.

  • Xiaomi Mi 11 / Pro / Ultra
  • Xiaomi Mi 11i / Mi 11X / POCO F3 / Redmi K40
  • Xiaomi Mi 11X Pro / Redmi K40 Pro / K40 Pro+
  • Xiaomi mi 11 lite 5g
  • Xiaomi mi 10s
  • Xiaomi Mi 10 / Pro / Ultra
  • Xiaomi Mi 10T / 10T Pro / Redmi K30S Ultra
  • Xiaomi Redmi K30 Pro/Zoom/Poco F2 Pro

 

android-12-internal-testing-list

Се разбира, бидејќи тестовите се спроведуваат внатрешно во Кина, не доаѓа предвид какви било врски за преземање. Но, ако едноставно не можете да чекате за ажурирањето на Poco F2 Pro Android 12, тогаш би сакале да се претплатите на нашата Телеграмски канал Xiaomiui да остане во знаење.

поврзани написи