Редми 10А; Обновен Redmi 9A со минимални промени!

Изгледа Xiaomi се подготвува да го лансира својот нов паметен телефон од почетно ниво Redmi 10A. Смартфонот Redmi 10A ќе го наследи Redmi 9A и веројатно ќе биде најевтиниот паметен телефон на компанијата достапен таму. Уредот веќе почна да се наведува на повеќекратни сертификати кои откриваат некои од неговите спецификации.

Redmi 10A: Достоен наследник?

Redmi 10A

Xiaomi Redmi 10A е забележан FCC SAR тест со број на модел 220233L2G. Истиот број на модел е забележан и на сертификацијата Geekbench 4. FCC Sar ги открива своите клучни спецификации како што се деталите за камерата. Според FCC SAR, Xioami Redmi 10A ќе има поставување на двојна задна камера со примарен широк сензор од 13 MP и секундарен сензор за длабочина од 2 MP. Компанијата штотуку додаде „бескорисен“ сензор за длабочина од 2 MP за да го нарече „надградба“ со поставување на двојна задна камера.

FCC понатаму споменува дека ќе понуди физички скенер за отпечатоци, за дополнителна безбедност, што недостасуваше на уредот Xiaomi Redmi 9A. Освен ова, сите спецификации ќе останат слични. 10А може да дојде во повеќе варијанти; 2GB+32GB, 3GB+64GB, 4GB+128GB, 3GB+32GB и 4GB+64GB. Значи, во основа, Redmi 9A со додаден сензор за длабочина од 2 MP и физички скенер за отпечатоци е Redmi 10A.

Redmi 10A нема да донесе некое големо подобрување во однос на 9A. Дури се шпекулира дека ќе го користи истиот чипсет MediaTek Helio G25 што се користеше претходно во смартфонот Redmi 9A. Сепак, користењето на стар чипсет може да резултира со подобра софтверска и хардверска оптимизација. Но, тоа не е се, останатите спецификации ќе бидат слични без разлика дали се работи за батерија од 5000 mAh, HD+ дисплеј или примарен сензор од 13 MP.

Бидејќи уредот се сертифицира или е наведен на повеќе страници, очекуваме наскоро да биде лансиран. C3L2 ќе биде лансиран како Redmi 10A во Кина, Индија и Глобал. Уредот ќе го наследи смартфонот Redmi 9A и ќе го носи кодното име "ГРОМ"   „светлина“. 

поврзани написи