Redmi A1+ ќе биде лансиран во Индија!

Xiaomi ќе ги објави Redmi A1 и Redmi A1+, како што претходно објавивме. Xiaomi ќе лансира два нови влезно ниво уреди во Индија. Се произведува Redmi A1+ во Индија а ќе биде достапен и таму. И покрај санкциите на индиската влада против Xiaomi, компанијата сè уште продолжува да работи таму. Тимот на Xiaomi Индија сподели дека ќе продолжат да го водат својот бизнис во Индија на Твитер.

Redmi A1+

Редми А1 Redmi A1+ ќе биде меѓу новата серија. Забележете дека А1+ е само А1 со сензор за отпечатоци. Иако во моментов немаме официјални детали за цените, Redmi A1+ многу е веројатно дека ќе чини приближно $100 во Индија. Кодното име на Redmi A1+ е „мраз".

Redmi A1+ располага со вештачка кожа и доаѓа во три бои: зелена, сина и црна и има засек за капка вода на предната страна.

Xiaomi ја дизајнираше серијата Redmi A1 специјално за да ја направи прифатлива, овој уред има забележително голема брада на предната страна на телефонот. Има а 6.52 ″ IPS LCD приказ со резолуција од  X 720 1600. За жал, овде нема приказ со висока стапка на освежување.

Redmi A1+ има сензор за отпечатоци на задната страна. Има поставување на двојна камера со Примарна камера од 8 MP и секундарна камера за мерење длабочина во фотографиите. Тоа има 5 пратеник селфи камера исто така.

Redmi A1+ се напојува со МедијаТек Хелио А22 и тоа има 5000 mAh батерија. Овој уред има а микро USB порта иако користат поновите уреди USB тип-C пристаниште најчесто.

Што мислите за Redmi A1+? Ве молиме коментирајте долу!

поврзани написи