Ажурирање на Redmi Note 8 2021 MIUI 14: сега безбедносно ажурирање од септември 2023 година на глобално ниво

MIUI 14 е прилагоден оперативен систем базиран на Android, развиен од Xiaomi за своите паметни телефони. Познат е по своите богати карактеристики како што се чист и визуелно привлечен кориснички интерфејс, приспособливи апликации, заштита на приватноста и оптимизација на перформансите. Се очекува ажурирањето да донесе нов дизајнерски јазик, подобрени карактеристики на почетниот екран и подобри перформанси на уредите Xiaomi. Дополнително, најверојатно ќе има нови функции како што се различни позадини и значајни оптимизации на системот.

Redmi Note 8 2021 е прифатлив паметен телефон развиен од Xiaomi. Се гледа како крал на цена/перформанси. Знаеме дека милиони фанови на Xiaomi го користат овој телефон. Со новото ажурирање на Redmi Note 8 2021 MIUI 14, корисниците на Redmi Note 8 2021 повеќе ќе уживаат во своите уреди. Па, можеби имате прашање: Кога ќе го добиеме ажурирањето на Redmi Note 8 2021 MIUI 14? Ви го даваме одговорот на ова. Во блиска иднина, Redmi Note 8 2021 ќе биде надграден на новиот MIUI 14. Сега е време да ги дознаете деталите за ажурирањето!

Глобален регион

Безбедносна закрпа од септември 2023 година

Од 25 септември 2023 година, Xiaomi започна да ја објавува безбедносната лепенка од септември 2023 година за Redmi Note 8 2021 година. Ова ажурирање, кое е 3.2GB во големина за Глобал, ја зголемува безбедноста и стабилноста на системот. Mi Pilots ќе може прво да го искусат новото ажурирање. Изградениот број на ажурирањето на безбедносната закрпа од септември 2023 година е MIUI-V14.0.6.0.TCUMIXM.

со промени

Од 25 септември 2023 година, Xiaomi го обезбедува дневникот за промени на ажурирањето на Redmi Note 8 2021 MIUI 14 објавено за Глобалниот регион.

[Систем]
  • Ажурирана безбедносна лепенка на Android до септември 2023 година. Зголемена безбедност на системот.
[Други]
  • Ново: апликација OneDrive

Прво ажурирање на MIUI 14

Од 3 март 2023 година, ажурирањето на MIUI 14 се појавува за Глобалниот ROM. Оваа нова надградба нуди нови функции на MIUI 14, ја подобрува стабилноста на системот и го носи Android 13. Изградениот број на првото ажурирање MIUI 14 е MIUI-V14.0.3.0.TCUMIXM.

со промени

Од 3 март 2023 година, Xiaomi го обезбедува дневникот за промени на ажурирањето на Redmi Note 8 2021 MIUI 14 објавено за Глобалниот регион.

[MIUI 14] : Подготвен. Постојано. Во живо.
[Нагласени]
  • MIUI користи помалку меморија сега и продолжува да биде брз и реагира во многу подолги периоди.
  • Вниманието на деталите ја редефинира персонализацијата и ја носи на ново ниво.
[Персонализација]
  • Вниманието на деталите ја редефинира персонализацијата и ја носи на ново ниво.
  • Супер иконите ќе му дадат нов изглед на вашиот почетен екран. (Ажурирајте го почетниот екран и темите на најновата верзија за да можете да користите супер икони.)
  • Папките на почетниот екран ќе ги истакнат апликациите што ви се најпотребни, правејќи ги да бидат оддалечени само еден допир од вас.
[Повеќе функции и подобрувања]
  • Пребарувањето во „Поставки“ сега е понапредно. Со историјата на пребарување и категориите во резултатите, сè изгледа многу појасно сега.
[Систем]
  • Стабилен MIUI базиран на Android 13
  • Ажурирана безбедносна закрпа на Android до февруари 2023 година. Зголемена безбедност на системот.

Каде да го добиете ажурирањето на Redmi Note 8 2021 MIUI 14?

Се појави новото ажурирање на Redmi Note 8 2021 MIUI 14 Mi Pilots прво. Доколку не се најдат багови, ќе биде достапна за сите корисници. Ќе можете да го добиете ажурирањето на Redmi Note 8 2021 MIUI 14 преку MIUI Downloader. Дополнително, со оваа апликација ќе имате шанса да ги искусите скриените функции на MIUI додека ги дознавате новостите за вашиот уред. Кликни тука за да пристапите до MIUI Downloader. Дојдовме до крајот на нашите вести за ажурирањето на Redmi Note 8 2021 MIUI 14. Не заборавајте да не следите за вакви вести.

поврзани написи