Најдени се првите протекувања за Xiaomi MediaTek таблетот

Xiaomi, која сè уште ја развива серијата Xiaomi Pad 6 заедно со Xiaomi MediaTek таблетот, минатата година ја лансираше серијата Xiaomi Pad 5. Првото протекување за Xiaomi Pad 6 беше таблетот Snapdragon 870, познат по кодното име „dagu“, Redmi или Xiaomi, познат по моделот број L81A. Овој пат се најдоа неколку детали за уште еден таблет Xiaomi, со број на моделот L83.

Информации за таблетот Xiaomi MediaTek

Утврден е идентитетот на новиот MediaTek таблет на Xiaomi како L83 број на модел и јунлуо кодни имиња. Како што се познати таблетите L81A и L83, информациите за таблетите L81 и L82 може да дојдат многу наскоро.

Процесорот на таблетот ќе биде MediaTek, но нема јасни информации дали ќе биде специјална верзија за таблети или стандардниот Dimensity 9000. Доколку овој таблет користи процесор Dimensity 9000, тоа ќе биде првиот MediaTek Dimensity 9000 таблет во светот. Но, бидејќи се работи за таблет само за Wi-Fi, ова можеби не е таблет со Dimensity. Минатата година MediaTek го претстави процесорот Kompanio 1300T, кој го произведе специјално за таблетот. За овој таблет, MediaTek може да претстави нов процесор од серијата Kompanio.

Xiaomi Yunluo е таблет само за Wi-Fi. Поддршката за 5G моментално не постои на овој таблет. Таблетот 5G можеби е моделот L82. Или, според стапката на популарност на Xiaomi Pad 5 Pro 5G, таблетот 5G можеби нема да дојде оваа година.

Региони за таблети Xiaomi MediaTek

Таблетот Xiaomi MediaTek нема да биде ексклузивен за Кина, како L81A (dagu). Xiaomi L83 ќе биде глобален модел од серијата и ќе биде достапен во регионите на Кина, Глобал, ЕЕА, Русија, Индија, Индонезија, Тајван и Турција. Ќе излезе од кутијата со верзијата Android 12. Бројот на моделот ќе биде 22081283G 22081283C. Ова покажува дека датумот на лансирање може да биде август или септември 2022 година.

поврзани написи