Лансиран рутерот Xiaomi 10G со поддршка за Wi-Fi со три опсег од 10 GBps!

На настанот Xiaomi вчера беа претставени многу уреди, еден од нив беше рутерот Xiaomi 10G. Додека рутерот Xiaomi 10G е првиот рутер на Xiaomi од 10 GBps, тој доаѓа со моќен хардвер, напредна софтверска поддршка и големи приклучоци за поврзување. Xiaomi, општо познат по уредите за проширување на опсегот, вчера претстави незаменлив рутер со супериорни карактеристики.

Спецификации на рутерот Xiaomi 10G

Xiaomi 10G рутерот е првиот рутер на Xiaomi од 10 GBps и се напојува со специјалниот процесор на Qualcomm 4 x Cortex-A73 ARM (произведен за Xiaomi), а производот има 2 GB RAM. Xiaomi 10G рутер доаѓа со поддршка за 3 опсези, 2.4GHz – 5.2GHz и 5.8GHz. 1376MB/s постигнати со опсег од 2.4GHz, додека 5764MB/s со опсег од 5.2GHz и 2882MB/s со опсег од 5.8GHz.

Воведен веднаш до серијата Xiaomi 13, овој рутер совршено ќе се вклопи со уредите на екосистемот бидејќи е многу поволен со NFC и други функции за лесно поврзување.

Поддржувајќи ги шифрирањата WPA-PSK/WPA2-PSK/WPA3-SAE, производот има црна листа, складирање SSID и паметна мрежа против измама. Покрај тоа, може да обезбеди непречено поврзување со целата куќа со своите 12 посебни антени. За играчите, приоритет може да се постави на бендовите 5G. Ефикасна работна средина е обезбедена со посебен систем за ладење.

Како врска, 4 адаптивни WAN/LAN порти кои можат да се префрлаат помеѓу 10/100/1000/2500M, 1 WAN/LAN порта што може да се префрла помеѓу 10/100/1000/2500/5000/10000M, 1 SFP+мрежна порта (1000M / 2500M/10000M) и 1 USB 3.0 порта. Со брзина на пренос до 3000 MB/s преку USB 3.0 портот, Xiaomi 10G рутерот е доволен дури и за домашни работи од високата класа, како што се стриминг 8K, игри или VR.

Рутерот Xiaomi 10G ќе биде достапен во Кина со цена од 1,799 CNY (~ 258 долари). Можеби во иднина ќе може да биде пуштен на глобалниот пазар, со нетрпение го очекуваме бидејќи е рутер без конкуренција и со високи перформанси. Значи, што мислите за овој рутер? Не заборавајте да ги објавите вашите коментари и прашања подолу и бидете во тек за повеќе.

поврзани написи