Полначот Xiaomi 67W GaN објавен со многу мал дизајн за 23 долари

Xiaomi претстави сосема нов полнач, а новиот полнач Xiaomi 67W GaN може да се пофали со импресивно поелегантен дизајн во споредба со адаптерот за полнење од 67 W спакуван со паметните телефони Xiaomi. Повеќето кинески ОЕМ, вклучувајќи го и Xiaomi, неодамна постигнаа забележителен напредок во развој на брзо полнење, а Xiaomi моментално е фокусиран на намалување на големината на адаптерите за полнење додека го одржува нивниот електричен излез. Луѓето почнаа да поседуваат многу технолошки уреди, а бидејќи скоро сите уреди имаат приклучок за полнење Type-C, корисниците можат да го купат овој нов адаптер и да ги полнат своите лаптопи, таблети и телефони со помош на електричен излез од 67 W.

Xiaomi тврди дека новиот адаптер е 40% помал отколку претходниот адаптер за полнење од 67 W кога станува збор за големината. Уредот има приклучок Type-C со 67W излезна моќност, а има димензии 32.2×32.2×32.2×50.3 mm. Петте излезни режими на константен напон поддржани од овој полнач се 5V/3A, 9V/3A, 12V/2.25A, 15V/3A и 20V/3.25A.

Полначот Xiaomi 67W GaN го поддржува сопственичкото брзо полнење од 67 W на компанијата и има PPS напонски режим на 11V / 6.1A. Дополнително, овој нов полнач од 67W GaN ја проширува поддршката на UFCS 1.0 унифициран протокол за брзо полнење, што овозможува брзо полнење за паметни телефони кои не се од Xiaomi.

Xiaomi неодамна го лансираше овој полнач во Кина, а сè уште не е достапен на светскиот пазар. Новиот компактен Xiaomi 67W GaN полнач вклучува a 1.5M од тип-C до тип-C кабел во кутијата и носи цена од 169 деценија, еквивалентно на приближно 23 долари.

Всушност, Xiaomi претходно претстави компактен полнач GaN, но нов додаток со овој најнов модел е неговата компатибилност со протоколот за полнење UFCS 1.0, што овозможува брзо полнење на уреди надвор од Xiaomi и други брендови.

извор: Xiaomi

поврзани написи