Воведувањето на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14 продолжува: Наскоро доаѓа изненадување за корисниците во Глобал!

Xiaomi Mi 10T Lite е еден од најпродаваните модели на паметни телефони на Xiaomi. Содржи моќен Qualcomm Snapdragon 750G SOC. Фановите на Xiaomi го обожаваат овој телефон. Го препорачав Xiaomi Mi 10T Lite на милиони луѓе. Корисниците наведуваат дека се задоволни и продолжуваат да го користат со задоволство. По лансирањето на MIUI 14 Global, ми се јавуваат некои прашања.

Неколку од овие прашања се како што следува: Дали Xiaomi Mi 10T Lite ќе се ажурира на MIUI 14? Кога мојот паметен телефон ќе добие ажурирање MIUI 14? Во оваа статија, ќе одговорам на вашите прашања без понатамошно одложување. Пред неколку недели, ова ажурирање беше објавено во ЕЕА. Сега ажурирањето на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14 ќе биде објавено многу наскоро за корисниците во Глобал.

Ажурирање на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14

Xiaomi Mi 10T Lite беше претставен во 2020 година. Излегува од кутијата со MIUI 10 базиран на Android 11. Досега има добиено 2 ажурирања за Android и 3 MIUI. Неговата актуелна верзија е MIUI 13 базирана на Android 12. Овој смартфон на Xiaomi ќе го добие 4-тото ажурирање MIUI заедно со Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14. Но, мора да истакнеме дека. Xiaomi Mi 10T Lite нема да го добие ажурирањето на Android 13.

Ажурирањето на MIUI 14 ќе се базира на Android 12. Некои корисници може да бидат вознемирени поради ова. Сепак, со најновото ажурирање MIUI 14, вашиот паметен телефон ќе биде многу брз. Кога MIUI 14 ќе биде достапен за Xiaomi Mi 10T Lite? Ажурирањето за Глобал е подготвено и доаѓа наскоро. Мислиме дека сега сте многу посреќни! Фановите на Xiaomi го чекаат ажурирањето!!!

Последната внатрешна верзија на MIUI на ажурирањето на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14 е V14.0.2.0.SJSMIXM. Ажурирањето е базиран на Android 12. MIUI 14 ќе ви донесе нови супер икони, виџети за животни, редизајнирани системски апликации и многу повеќе. Значи, кога ќе биде објавено ова ажурирање? Кој е датумот на објавување на ажурирањето? MIUI 14 ќе биде објавен на „Крај на мај“ најдоцна. Ќе биде понудено прво да Mi Pilots. Сите други корисници потоа ќе можат да пристапат до ажурирањето на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14. Ве молиме почекајте трпеливо. Ќе ве известиме кога ќе биде објавен.

Каде може да се преземе ажурирањето на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14?

Ќе можете да го преземете ажурирањето на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14 преку MIUI Downloader. Дополнително, со оваа апликација ќе имате шанса да ги искусите скриените функции на MIUI додека ги дознавате новостите за вашиот уред. Кликни тука за да пристапите до MIUI Downloader. Дојдовме до крајот на нашите вести за ажурирањето на Xiaomi Mi 10T Lite MIUI 14. Не заборавајте да не следите за вакви вести.

поврзани написи