POCO C40 vjen me chipset më pak të njohur JLQ në vend të Qualcomm

Prisnim që POCO C40 të vinte me Snapdragon 680, por Xiaomi na befasoi. POCO C40 do të vijë me një çip të markës JLQ. Ky është një lajm i keq për ne sepse JLQ është një telefon më pak i njohur dhe ky do të jetë telefoni i parë global me chipset JLQ. Ne kishim shpresa të mëdha për POCO C40 sepse supozohej të ishte një smartphone POCO i rangut të mesëm me një procesor Snapdragon të mesëm. Sidoqoftë, duket se në vend të kësaj do të marrim një çip të markës JLQ të nivelit fillestar. Ky është një lajm zhgënjyes sepse JLQ nuk është aq i njohur sa Snapdragon as UNISOC. Ndërsa chipset JLQ mund të jetë në gjendje të ofrojë performancë të mirë, ne nuk kemi informacion të mjaftueshëm për këtë chipset.

Ju mund të pyesni veten se çfarë lloj chipset do të ketë POCO C40 i ri. Epo, falë një testi të fundit të Geekbench, ne tani e dimë se do të vijë me një chipset JR510 të markës JLQ. Ky është i njëjti chipset që përdoret në tre Marka Treswave telefonat. Nuk ka asnjë informacion në lidhje me telefonat Treswave si çipet e markës JLQ, por të dy janë të fokusuar në produktet e nivelit fillestar. Pra, çfarë do të thotë kjo për C40? Epo, ka të ngjarë që telefoni të jetë një pajisje e nivelit fillestar.

Çipset JLQ JR510

Nuk ka shumë informacione të disponueshme në lidhje me çipin JLQ JR510. Informacioni i vetëm i gjetur është Rezultati Geekbench i këtij POCO C40. POCO C40 shënoi 155 një bërthamë dhe 749 shumë bërthama nga testi Geekbench. Ky test Geekbench na tregon se arkitektura e CPU-së JR510 është 4 bërthama në 1.50 Ghz 4 bërthama në 2.00 GHz bazuar në ARMv8. Bërthamat duket të jenë Cortex-A53 ose Cortex-A55. Nëse krahasohemi me CPU-të e tjera, ky CPU mund të konkurrojë me MediaTek G35 dhe Snapdragon 450. Nuk dihet shumë për këtë chipset, por meqë dalin më shumë pajisje që e përdorin atë, do të publikohen më shumë informacione rreth tij. Për momentin, rezultati i Geekbench është treguesi më i mirë se si funksionon ky çip.

POCO C40 mund të jetë pajisja e parë me MIUI GO

Sipas XDA, POCO C40 mund të ekzekutojë një version të veçantë të MIUI të quajtur MIUI Go. MIUI Go është një version i MIUI i krijuar për telefonat inteligjentë të nivelit të ulët. Ai bazohet në Android 11 dhe optimizon performancën dhe hapësirën ruajtëse për të funksionuar mirë në pajisjet me CPU të nivelit fillestar. MIUI Go përfshin gjithashtu një sërë aplikacionesh të lehta nga Google, duke përfshirë YouTube Go, Gmail Go dhe Google Maps Go. Këto aplikacione janë krijuar për të përdorur më pak të dhëna dhe hapësirë ​​ruajtëse, duke i bërë ato ideale për t'u përdorur në pajisjet e nivelit të ulët.

Një flamur i quajtur IS_MIUI_GO_VERSION u shtua kohët e fundit në firmuerin MIUI, i cili sugjeron se telefoni i ardhshëm POCO do të optimizohet për sistemin operativ Android Go të Google. Kjo do ta bënte POCO C40 telefonin e parë nga kompania që përdor MIUI Go. Nëse është e vërtetë, kjo do të ishte një largim domethënës nga praktika e zakonshme e POCO-s për dërgimin e telefonave me versione stok ose pothuajse të aksioneve të Android. Mbetet për t'u parë nëse POCO C40 do të jetë një opsion buxhetor si pajisjet e tjera Android Go. Ju mund të lexoni Specifikimet e POCO C40 këtu.

Ju mund të pyesni veten se kur do të dalë POCO C40. Epo, nuk kemi ende një datë të saktë, por mund t'ju themi se do të jetë diku në tremujorin e dytë 2. Ndërkohë, mund të qëndroni të përditësuar për të gjitha lajmet më të fundit rreth C2022 duke ndjekur xiaomiui. Ne do të jemi të sigurt që të postojmë çdo informacion të ri sapo ta kemi!

Burim

Artikuj Të Ngjashëm