Zgjidhja e POCO F2 Pro që nuk karikohet: Çfarë duhet të bëni nëse telefoni juaj nuk po karikohet?

POCO F2 Pro është një smartphone kryesor i lançuar nga POCO në 2020 dhe i lëshuar me një çmim të përballueshëm. POCO F2 Pro me ekran AMOLED ka një kamerë të përparme që shfaqet, duke i dhënë asaj një raport më të madh ekran-trup. POCO F2 Pro ka një version Redmi K30 Pro Zoom që disponohet vetëm në tregun kinez dhe ka mbështetje OIS në krahasim me POCO F2 Pro.

Problemi i mos karikimit të POCO F2 Pro është një problem kronik dhe mund të ndodhë me shumë përdorues. Ka disa mënyra për të zgjidhur këtë problem, por nuk keni pse të ndërhyni me motherboard dhe portin e karikimit të telefonit tuaj. Për të zgjidhur problemin e mos karikimit të POCO F2 Pro, mjafton të keni shirit elektrik. Ka disa mjete që duhet të përdorni kur hiqni kapakun e pasmë dhe disa pjesë të brendshme të telefonit.

Mjetet e nevojshme për problemin e mos karikimit të POCO F2 Pro

  • Një komplet riparimi smartphone (kaçavidë, kupë, etj.)
  • Ngjitës për riparimin e telefonit B7000 (për ringjitjen e kapakut të pasmë)
  • Armë ngrohëse ose tharëse flokësh (për heqjen e kapakut të pasmë)

Mund të blini kompletin e riparimit të telefonit inteligjent, ngjitësin B7000 dhe armën ngrohëse të nevojshme për riparimin AliExpress. Kompleti i riparimit kushton afërsisht 10 dollarë, ngjitësi B7000 kushton 2 dollarë dhe arma e ngrohjes kushton afërsisht 35 dollarë.

POCO F2 Pro nuk ngarkohet

Hapi 1 – Fikni POCO F2 Pro dhe filloni të ngrohni kapakun e pasmë. Procesi i ngrohjes do të zbusë ngjitësit, duke e bërë më të lehtë heqjen e kapakut të pasmë.

Zgjidhja e problemit të mos karikimit të POCO F2 Pro
Ngrohje xhami e pasme POCO F2 Pro

Hapi 2 – Pasi ngjitësi të jetë zbutur, hiqni kapakun e pasmë duke përdorur një shtresë plastike ose një kartë krediti. Përdorni mjetin plastik në mënyrë të tillë që asnjë pjesë e telefonit të mos dëmtohet.

Heqja e xhamit të pasmë POCO F2 Pro

Hapi 3 – Pasi të keni hequr mbulesën e pasme, pastroni ngjitësin e vjetër nga anët e telefonit dhe kapakun e pasmë. Kjo është e nevojshme në mënyrë që të mund të aplikoni ngjitësin e ri.

Hapi 4 - Zhvidhosni kapakun e motherboard dhe më pas ndani me kujdes kapakun nga telefoni.

Hapi 5 – Shkëputni kabllon flex të portës së karikimit në anën e majtë dhe kabllon e baterisë në anën e djathtë nga motherboard në zonën e shënuar në foto.

Hapi 6 – Prisni 4 copa shirit elektrik dhe vendosini njëra mbi tjetrën. Më pas rreshtojini ato në mënyrë që priza e karikimit të jetë në majë të kabllit fleksibël.

Hapi 7 - Zhvidhosni altoparlantin mbi prizën e karikimit.

Hapi 8 – Vendoseni shiritin e prerë në kabllon fleksibël të lidhur në prizën e karikimit dhe vidhosni altoparlantin.

Hapi 9 - Futni kabllon fleksibël të baterisë dhe më pas vidhosni kapakun e pllakës amë. Sigurohuni që të gjitha pjesët të jenë në vend në mënyrë që të mos harroni të vidhosni ndonjë pjesë.

Hapi 10 – Për t'u siguruar që problemi i mos karikimit të POCO F2 Pro është rregulluar, ndizni telefonin dhe lidhni kabllon e karikimit.

Hapi 11 – Nëse telefoni juaj ka filluar të karikohet sërish, mund të ringjisni kapakun e pasmë dhe të përfundoni riparimin.

Kjo është zgjidhja për LITTLE F2 Pro problemi i mos karikimit. Nëse POCO F2 Pro nuk ngarkon, mund ta riparoni duke siguruar mjetet e nevojshme. Pas riparimit, karikimi i shpejtë nuk do të dëmtohet, mund të vazhdoni të karikoni si më parë dhe të vazhdoni të shijoni telefonin tuaj.

Burim

Artikuj Të Ngjashëm