Çfarë mund të bëni për të parandaluar konsumimin e hapësirës ruajtëse të telefonit tuaj?

Shumë njerëz përdorin gjerësisht telefonat e tyre inteligjentë dhe paguajnë shuma të larta parash për planet e të dhënave. Me kalimin e kohës, kjo çon në zvogëlimin e kapacitetit të ruajtjes së telefonit. Skedarët dhe aplikacionet e fshira hanë hapësirë ​​dhe e bëjnë telefonin të funksionojë më ngadalë. Pastrimi i skedarëve dhe aplikacioneve të vjetra shpesh kërkon kalimin në një platformë më pak të qëndrueshme, siç është një fletore letre. Të bësh këtë mund ta bëjë smartfonin tuaj shumë më të menaxhueshëm dhe t'ju ndihmojë të shmangni probleme serioze.

Çfarë është një çip ruajtjeje në telefonat inteligjentë?

Ekzistojnë 2 lloje të çipave të ruajtjes në telefonat inteligjentë. eMMC dhe UFS, të dyja kanë jetëgjatësi të kufizuar dhe do të konsumojnë jashtë orarit. Ne do t'i shpjegojmë ato gjithashtu në këtë artikull.

Çfarë është eMMC dhe UFS?

eMMC dhe UFS janë shkurtesat për çipin e modulit të memories së integruar dhe çipin e memories flash të ndërfaqes së përdoruesit. Këto shkurtesa zakonisht gjenden në telefonat inteligjentë dhe tabletët. Shkurtesa eMMC ka të ngjarë të ngatërrohet me fjalën "emocion", pasi disa njerëz mendojnë se shkurtesa qëndron për modulin e kujtesës emocionale.

Megjithatë, një eMMC nuk ruan asnjë të dhënë; përdoret për të ruajtur skedarët dhe programet e sistemit operativ gjatë procesit të nisjes së pajisjes. Një çip UFS përdoret në telefonat inteligjentë për të mbështetur shpejtësi më të shpejta dhe skedarë më të mëdhenj.

Megjithëse eMMC dihet se është më e lirë dhe preferohet më shumë në krahasim me UFS në përgjithësi, megjithëse është e lirë, kjo nuk do të thotë se është e qëndrueshme. Dihet se çipat e ruajtjes UFS zgjasin më shumë se eMMC.

A duhet të merrni eMMC ose UFS?

Disa njerëz mund të jenë të hutuar se pse ata kanë nevojë edhe për ruajtjen e UFS mbi eMMC, apo jo? Epo, ata duhet të dinë se UFS është shumë më i mirë se eMMC-të në pothuajse çdo aspekt. Përdoruesi që përdor një smartphone me UFS do të jetë në gjendje t'i lëshojë aplikacionet në telefonin e tij shumë më shpejt se personi që përdor një telefon me eMMC.

Ai bazohet në buxhetin tuaj. Kur ata lëshojnë një celular të ri, ai nuk do të jetë me një çmim të lirë për disa muaj. Por, ndryshimi midis UFS 2.1 dhe 3.0 është si HDD kundrejt SSD. Do të vini re disa përmirësime kur trajtoni një sasi të madhe të dhënash. Por zgjedhja është e juaja.

Si ta ndaloni atë të konsumohet dhe të vdesë?

Epo, ka mjaft hapa që mund të bëni për ta parandaluar këtë. Ju mund t'i kontrolloni ato më poshtë.

Mos shkruani skedarë shumë/të mëdhenj

Sa më shumë të shkruani në hapësirën ruajtëse, aq më shpejt do të konsumohet pasi është nën më shumë ngarkesë. Nëse mundeni, përpiquni t'i shkruani gjërat më pak në ruajtje. Kjo përfshin gjithashtu shkarkime dhe të tilla.

Çaktivizo zgjerimin SWAP/RAM (rrënjë)

Nëse jeni në një ROM të personalizuar, duhet të pyesni zhvilluesin se si të çaktivizohet SWAP. Megjithatë, nëse jeni në MIUI, mund ta përdorni këtë aplikacion për të vendosur shumën e RAM Extension në 0 për ta fikur.

Çaktivizimi i Zgjerimit SWAP/RAM e bën telefonin të shkruajë gjëra shumë më pak në hapësirën tuaj ruajtëse, pasi Zgjerimi SWAP/RAM është në thelb një bllok në hapësirën tuaj ruajtëse.

Fshini skedarët të gjithë menjëherë në vend të veçmas

Edhe pse kjo duket e çuditshme, kur i fshini skedarët të ndarë një nga një, ai bën më shumë shkrim në disk. Nëse mundeni, preferoni të fshini skedarët që dëshironi të gjitha menjëherë.

 

Artikuj Të Ngjashëm