Bllokimi i ngarkuesit Xiaomi tani do të zhbllokohet në një mënyrë të re

Xiaomi, një kompani e madhe telefonike në Kinë, ka një politikë të veçantë për zhbllokimin e ngarkuesve në telefonat e tyre. Kjo politikë zbatohet vetëm për telefonat e shitur në Kinë. Kjo politikë vendos kufizime të caktuara në procesin e zhbllokimit të ngarkuesit, një hap thelbësor për përdoruesit e avancuar që duan të personalizojnë dhe modifikojnë pajisjet e tyre. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë detajet e politikës së zhbllokimit të ngarkuesit të Xiaomi dhe implikimet e saj.

Politika e zhbllokimit të bootloader-it të Xiaomi

Politika e zhbllokimit të ngarkuesit të Xiaomi, siç u zbulua kohët e fundit, vjen me disa veçori të dukshme specifike për pajisjet e shitura në Kinë

I kufizuar në pajisjet ekskluzive të Kinës

Pajisjet Xiaomi dhe Redmi që shiten ekskluzivisht në Kinë i nënshtrohen kësaj politike. Versionet globale të pajisjeve Xiaomi, Redmi dhe POCO mbeten të paprekura dhe vazhdojnë të ofrojnë procesin tradicional të zhbllokimit të ngarkuesit.

Kërkesa për llogarinë e zhvilluesit të nivelit 5

Për të zhbllokuar ngarkuesin në një pajisje Xiaomi ekskluzive për Kinën, përdoruesve u kërkohet të kenë një llogari zhvilluesi të Nivelit 5 në platformën zyrtare të komunitetit të Xiaomi. Kjo shton një shtresë shtesë të verifikimit dhe kontrollit të aksesit.

Ka disa hapa që duhet të ndërmerrni për të përmirësuar llogarinë tuaj Xiaomi në një llogari zhvilluesi të Nivelit 5. Nëse ndiqni këto hapa, mund ta zhbllokoni ngarkuesin falas. Së pari, ju duhet të regjistroheni APP i Komunitetit Xiaomi.

  • Ju duhet të jeni shtetas kinez.
  • Duhet të përdorni HyperOS China ROM dhe të raportoni të paktën 1 gabim në ditë.
  • Duhet të bëni të paktën një sugjerim për HyperOS China Stable ROM çdo muaj.
  • Duhet të jesh përdorues aktiv në Komunitetin Xiaomi dhe të komentosh dhe të pëlqesh vazhdimisht.
  • Niveli juaj do të rritet ndërsa publikoni postime.

Zhbllokimi i ngarkuesit të bazuar në leje

Pas marrjes së një llogarie zhvilluesi të Nivelit 5, përdoruesit mund të aplikojnë për lejet e nevojshme për të zhbllokuar ngarkuesin. Pasi të jepet, përdoruesit mund të zhbllokojnë ngarkuesin brenda një periudhe kohore prej 3 ditësh.

I kufizuar në 3 pajisje çdo vit

Një kufizim i rëndësishëm është se çdo llogari zhvilluesi i Nivelit 5 lejohet të zhbllokojë ngarkuesin e vetëm të tre pajisjeve në vit. Ky kufizim siguron që procesi të mbetet i kontrolluar.

Nuk ka përditësime të HyperOS OTA nëse Bootloader është i shkyçur

Një pasojë e rëndësishme e zhbllokimit të ngarkuesit është se përdoruesit nuk do të marrin më përditësime të HyperOS. Kjo do të thotë që përdoruesit mund të humbasin përditësimet dhe përmirësimet zyrtare të sistemit. Nëse rikyçni ngarkuesin tuaj, telefoni juaj do të vazhdojë të marrë përditësimet e HyperOS OTA.

Ne mendojmë se nëse jeni duke përdorur një ROM beta, duhet të jeni në gjendje të merrni përditësime të HyperOS Beta ROM OTA. Pra, problemi i mosmarrjes së përditësimit OTA mund të zbatohet vetëm për ROM-in e qëndrueshëm.

Mbikëqyrja dhe Siguria e Qeverisë

Politika unike e zhbllokimit të ngarkuesit Xiaomi i atribuohet kryesisht interesave të qeverisë kineze për të përmirësuar mbikëqyrjen dhe sigurinë. Duke zbatuar këto kufizime, bëhet më sfiduese për përdoruesit të anashkalojnë sistemet e gjurmimit dhe të përfshihen në aktivitete të fshehta. Për më tepër, është vërejtur se marrja e një llogarie zhvilluesi të Nivelit 5 të Xiaomi kërkon të jesh shtetas kinez, gjë që lehtëson më tej gjurmimin e pajisjes.

Është thelbësore të theksohet se këto kufizime dhe arsyetimi pas tyre janë specifike për Kinën dhe pajisjet globale të Xiaomi mbeten të paprekura nga kjo politikë. Përdoruesit e pajisjeve Xiaomi, Redmi dhe POCO në rajone të tjera mund të vazhdojnë të zhbllokojnë ngarkuesit e tyre duke përdorur metodën konvencionale pa këto kufizime.

Përfundim

Politika e zhbllokimit të ngarkuesit Xiaomi për pajisjet e shitura ekskluzivisht në Kinë pasqyron pajtueshmërinë e kompanisë me rregulloret e qeverisë kineze për të rritur sigurinë dhe mbikëqyrjen. Ndërsa këto kufizime mund të duken të rënda për përdoruesit e fuqisë, është thelbësore të mbani mend se kjo politikë është specifike për rajonin dhe nuk ndikon në bazën globale të përdoruesve të Xiaomi. Nëse keni një pajisje Xiaomi dhe nuk jeni në Kinë, mund të zhbllokoni përsëri ngarkuesin. Kjo lejon fleksibilitet dhe personalizim.

Burimi: Weibo

Artikuj Të Ngjashëm