POCO F3 vs POCO F4 - Naha Aya Perbaikan Cukup pikeun Mésér Telepon Anyar?

Sakedap sateuacan ngenalkeun POCO F4, patarosan ngeunaan POCO F3 vs POCO F4 ieu wondered ku pamaké. Anyar-anyar ieu, Redmi ngagaduhan acara peluncuran anu ageung. Sareng séri Redmi K50 anu ditunggu-tunggu parantos diwanohkeun. Dina acara POCO salajengna, alat Redmi K40S dina séri ieu bakal diwanohkeun sacara global salaku POCO F4. Anjeun terang yén POCO saleresna mangrupikeun sub-merek Redmi sareng alat-alatna saleresna diproduksi ku Redmi, ngan ukur dicap deui salaku POCO sacara global. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan topik ieu, pariksa tulisan kami Ieuh.

Leres, hayu urang angkat ka topik utama, naha alat POCO F4 anyar POCO langkung saé tibatan alat POCO F3 anu miheulaan? Éta patut ningkatkeun? Atawa teu aya bédana badag antara aranjeunna? Hayu urang mimitian artikel ngabandingkeun urang.

POCO F3 vs POCO F4 Babandingan

POCO F3 (alioth) (Redmi K40 dina merek Redmi) diwanohkeun dina 2021. Alat salajengna dina séri F, POCO F4 (munch) (Redmi K40S dina merek Redmi), diperkirakeun bakal diwanohkeun ku POCO pas. Urang bakal ngalakukeun POCO F3 vs POCO F4 ngabandingkeun dina subjudul ieu.

POCO F3 vs POCO F4 - Performance

Kami moal tiasa ngadamel seueur ngabandingkeun di dieu. Kusabab duanana alat boga chipset sarua. Kalayan kecap sanésna, alat POCO F4 (munch) énggal bakal gaduh prosésor anu sami sareng kinerja anu sami sareng alat anu miheulaan POCO F3 (alioth).

Kadua alat POCO gaduh chipset Snapdragon 870 (SM8250-AC) Qualcomm. Prosesor ieu mangrupikeun vérsi Snapdragon 865 (SM8250) sareng 865+ (SM8250-AB), salah sahiji prosesor unggulan Qualcomm. Dilengkepan octa-core Kyro 585 cores, chipset ieu mangrupa sato galak kinerja nyata kalawan speeds jam 1 × 3.2GHz, 3 × 2.42GHz sarta 4 × 1.80GHz. Éta gaduh prosés manufaktur 7nm sareng ngadukung 5G. Di sisi GPU, éta dipirig ku Adreno 650.

Dina tés benchmark AnTuTu, prosésor parantos ningali skor +690,000. Dina tés Geekbench 5, skorna nyaéta 1024 dina inti tunggal sareng 3482 dina multi-inti. Pondokna, Snapdragon 870 mangrupikeun prosésor anu idéal sareng kuat pikeun ayeuna. Nanging, teu aya alesan pikeun ngalih tina POCO F3 ka POCO F4 dina hal kinerja. Kusabab prosesor sarua bae.

POCO F3 vs POCO F4 - Témbongkeun

Terus terang, alatna sami dina spésifikasi layar, teu aya bédana. 6.67″ tampilan Samsung E4 AMOLED dina alat POCO F3 (alioth) gaduh laju refresh 120Hz sareng résolusi FHD + (1080×2400). layar ngabogaan dénsitas 395ppi.

Sareng tampilan 6.67 ″ Samsung E4 AMOLED dina alat POCO F4 (munch) énggal gaduh laju refresh 120Hz sareng résolusi FHD + (1080×2400). layar ngabogaan dénsitas 526ppi. Dukungan HDR10+ sareng perlindungan Corning Gorilla Glass 5 sayogi dina kadua layar alat.

Hasilna, lamun urang nganggap dénsitas layar bédana, POCO F4 Sigana bit hadé dina layar. Nanging, ieu sanés alesan pikeun ngalih ka alat POCO énggal. Layarna ampir sami, teu aya inovasi dibandingkeun sareng alat POCO F3 miheulaan.

POCO F3 vs POCO F4 - Kaméra

Salah sahiji bagian anu paling penting nyaéta kaméra. Alat POCO F3 miheulaan gaduh setelan kaméra triple. Kaméra utama nyaéta Sony Exmor IMX582 48MP f/1.8 kalayan PDAF. Kaméra kadua nyaéta Sony Exmor IMX355 8MP f/2.2 119˚ (ultrawide). Sareng kaméra katilu nyaéta Samsung ISOCELL S5K5E9 5MP f/2.4 50mm (makro).

Hanjakalna, aranjeunna sami dina bagian kaméra. Ngan kaméra makro anu béda. Kaméra utama alat POCO F4 nyaéta Sony Exmor IMX582 48MP f/1.8 kalayan OIS+PDAF. Kaméra kadua nyaéta Sony Exmor IMX355 8MP f/2.2 119˚ (ultrawide). Sareng kaméra katilu nyaéta OmniVision 2MP f/2.4 50mm (makro).

Kaméra selfie sami, 20MP f/2.5 dina kadua alat éta. Hasilna, kaméra alat anu persis sarua, iwal kaméra utama rojongan OIS jeung kaméra makro. Sénsor kaméra merek anu sami, modél anu sami sareng résolusi anu sami. Alat POCO F4 sami sareng alat miheulaan dina bagian kaméra.

POCO F3 vs POCO F4 - Batré & Ngecas

Dina bagian ieu, alat POCO F4 tungtungna muncul kalayan bédana. Batré kadua alatna sami, Li-Po 4500mAh. Tapi, alat POCO F3 ngarojong ngecas gancang 33W, sedengkeun alat POCO F4 ngarojong ngecas gancang 67W. Aya carjer 67W dina kotakna. Anjeun tiasa ngecas telepon anjeun ka 100% dina 40 menit nganggo fitur ngecas gancang 67W. Hatur nuhun kana fitur ieu, kalemahan kapasitas batré leutik ogé dihapus. Sabenerna 67W ngecas gancang dianggap alesan anu hadé pikeun mésér POCO F4 énggal.

Poster Batré Redmi K40S
Redmi K40S (POCO F4 ka hareup) Poster Batré

POCO F3 vs POCO F4 - Desain & spésifikasi séjén

Aya bédana desain dina tonggong. Alat POCO F3 gaduh panutup tukang kaca, sedengkeun POCO F4 gaduh panutup tukang plastik. Salaku tambahan, desain kaméra aneh tina POCO F3 parantos diganti ku desain segitiga anu langkung anéh sareng POCO F4. Diménsi alat dianggap persis sarua, malah beurat alat anu sarua. Kusabab POCO F4 bakal aya dina warna anu béda ti Redmi K40S, kami henteu tiasa masihan koméntar kana warna alat ayeuna.

Kadua alatna gaduh sidik ramo anu dipasang di sisi. Kusabab chipset alatna sami, téknologi Wi-Fi sareng Bluetooth, dukungan pita LTE / NR sareng sajabana bakal sami. Model panyimpenan / RAM bakal diungkabkeun nalika alatna diwanohkeun, tapi sigana, sapertos Redmi K40S atanapi bahkan POCO F3, alat POCO F4 bakal gaduh 6GB / 128GB, 8GB / 256GB, 12GB / 256GB varian.

POCO F3 Live Gambar

hasil

Alat POCO F4 (munch) mangrupikeun versi 2022 tina alat POCO F3 (alioth). Salian ti detil leutik anu kami sebutkeun di luhur, alat-alatna sami. Alami, teu aya alesan pikeun ngalih ti POCO F3 ka POCO F4. Ngan alat POCO F4 bakal kaluar tina kotak kalayan MIUI 13 dumasar kana Android 12, sacara alami bakal janten salengkah sateuacanna POCO F3 dina ngamutahirkeun.

Janten, upami anjeun nganggo POCO F3, nikmati sareng teras-terasan nuturkeun kami.

Artikel nu patali